5 patarimai, kaip susikurti gražiausią kelionių fotoknygą

Kelionių įspūdžiais norisi džiaugtis ilgai, prisimenant smagiausias akimirkas, netikėtus atradimus bei įdomiausias detales. Fotoknyga - puikus būdas grįžti į kelionių prisiminimus vėl ir vėl.

Nuotraukomis užpildytą fotoknygą paversti dar įdomesne galite papildant ją detalėmis ir naudojant originalius sprendimus. Juk savo kūriniu vėliau taip smagu pasidalinti su draugais ir prisiminti atostogų akimirkas.

Tad dalinamės 5 patarimais išskirtinei ir įdomiai knygai sukurti:

#1 Žemėlapis

Žemėlapis - elementarus, bet genialus būdas aiškiai išdėstyti planui kur keliavote, koks buvo jūsų maršrutas - yra gausybė būdų žemėlapiuose nubraižyti kelionės planą, aplankytus miestus. Internete rasite nemažai programėlių tam sukurti. Pažymėkite, kiek kilometrų nukeliavote, kiek miestų aplankėte, kuriuose apsistojote. Būkite originalūs - puslapius puoškite lipdukais iš galerijos, galite naudoti fonus, skirtingus šriftus ir kitas detales.

#2 Faktų puslapis

Jei aplankėte daug skirtingų šalių ar miestų, išskirkite kiekvieną jų pažymėdami įdomiausius faktus - gyventojų skaičių, miesto išskirtinumus, iš ten kilusius žymius žmones. Įrašykite, koks buvo tos dienos oras, kokiame viešbutyje apsistojote, kokie tradiciniai tos vietovės patiekalai - ar paragavote jų? Įdomu viskas, kas autentiška ir nežinoma!

#3 Chronologinė tvarka

Knygoje kelionės įspūdžius dėliokite nuosekliai - kas vyko po ko. Taip bus ne tik jums lengviau viską prisiminti, bet ir papasakoti kitiems. Žymėkite dienas - taip aprėpsite kelionės periodą, knyga taps įdomesnė. Aprašykite, ką konkrečią dieną veikėte, kur svečiavotės, kas buvo įsimintiniausia. Kelionių fotoknyga - tai jūsų prisiminimų saugotoja, tad galite aprašyti ką tik širdis geidžia.

#4 Įdomybės

Kartais mažos detalės kuria įdomiausius prisiminimus. Fotoknygoje įkomponuokite nuskenuotus kelionės bilietus, egzotiškiausius matytus dalykus, keistas detales, tos šalies pinigus ir kitas įdomybes. Įdomu viskas, kas nėra standartiška!

#5 Nuotraukų išdėstymas

Turbūt daugelis sutiksite, kad kelionėse gimsta gražiausios nuotraukos - atskleiskite jų grožį fotoknygos puslapiuose. Geros kokybės, ryškias ir sodrias nuotraukas talpinkite per visą puslapį ar net atvartą - taip aplankytų vietų nuotraukos bus dėmesio centre. Netaupykite vietos ir leiskite joms „kvėpuoti".

Nebijokite eksperimentuoti - lai jūsų fotoknyga bus tokia viena ir nepakartojama!