Asmeninė receptų knyga

Fotoknyga - nebūtinai gimtadienių, vestuvių ar kelionių akimirkoms išsaugoti.

Praleisdami namuose daugiau laiko nei bet kada  sukatės virtuvėje ir atrandate daugybę naujų skonių? Draugai vis giria, kad gaminate taip skaniai, jog turėtumėte išleisti receptų knygą? O gal norite išsaugoti brangiausius močiutės receptus? Viskas labai paprasta - kodėl gi neišleidus vienetinės (o gal ir daugiau vienetų - tai gali tapti puikia dovana) asmeninės receptų knygos?

Dalinamės keletu patarimų, kaip sukurti išskirtinę receptų knygą:

Knygos kūrimo idėja

Knygos temą - receptai, jau žinome, tačiau kad maketavimas eitų greitai ir sklandžiai, apgalvokite, kaip receptus norėsite pateikti. Ar tai bus aprašymas ir galutinio produkto nuotrauka, o gal nuotraukos ,,žingsnis po žingsnio“ jei receptas reikalauja sudėtingesnių gaminimo technikų? Ar turite iš anksto pasiruošę nuotraukas knygos puslapiams, ar fotografuosite knygos maketavimo eigoje? Priminsime, kad fotoknygą tikrai nebūtinai sukurti per kartą, Jūsų kuriama knyga gali būti išsaugoma ir prie jos grįžti galite vėl ir vėl.

Knygos tema/skyriai

Jei turite daug receptų, kuriuos norėtumėte aprašyti knygoje, galite ją skirstyti temomis. Pavyzdžiui, pusryčiai, pietūs, vakarienė. O gal užkandžiai, sriubos ir salotos, pagrindiniai patiekalai bei desertai? Galite rinktis ir visiškai teminę knygą, pavyzdžiui Kūčių ir Kalėdų patiekalai, Velykų stalas, grilio sezonas, močiutės klasikiniai receptai, giminės receptai ir t.t. Mūsų siūlomame šablone galite daryti visus norimus pakeitimus - puiki idėja įterpti skyrius, kuriuose norite išskirti ypatingus receptus. Pavyzdžiui: Mamos šventiniai kepiniai. Aprašykite, gal receptas turi kokią gaminimo paslaptį, o gal įdomią atsiradimo istoriją? Ateityje, labai smagu prisiminti tokias detales, kurias įamžinsite savo sukurtoje asmeninėje receptų fotoknygoje.

Pasisemkite idėjų iš jau turimų knygų

Namie tikrai rasite kulinarinių knygų ar žurnalų, kurie jus įkvėps ir savo knygai sukurti. Tai ir tekstų formulavimas, nuotraukos, maisto pateikimas. Dabar tobulas metas eksperimentuoti, išbandyti įvairius maisto pateikimo būdus ir ne tik sukurti nuotraukas fotoknygai, bet ir nustebinti restorano lygio vakariene savo šeimą.

O kad kurti būtų lengviau, iš anksto paruošėme jums receptų fotoknygos šabloną, kurį rasite ČIA

Sėkmės kuriant ir gaminant! Nepamirškite pagaminta knyga pasidalinti Instagram paskyroje žymėdami grotažymę #ZOOMBOOK - įkvepsite kurti ir aplinkinius!